Dostali sme z SKGA na podporu športovcov:

1.868,69 Eur - 12.12.2019 na náklady v roku 2019
681,65 Eur - 06.04.2020 ako preddavok na náklady v roku 2020

SLOVAK DISABLED OPEN 2022 v READ OAK GOLF CLUB NITRA

Tak sa to podarilo a akcia dopadla nad očakávanie!!!

Slovenská golfová asociácia hendikepovaných usporiadala svoj prvý veľký turnaj a to pod názvom SLOVAK DISABLED OPEN 2022 v READ OAK GOLF CLUB NITRA, ktorý trval celkovo tri dni./23.-25.5. 2022/.

Sme veľmi radi, že toto podujatie sa tešilo veľkej účasti,  nielen u členov SKGAH ale,  že túto akciu aktívne podporila  aj Česká golfová asociácia hendikepovaných na čele s ich prezidentom Mirkom Lidinským.

Prvý deň sa niesol v priateľskej atmosfére, už od začiatku. Hralo sa spôsobom texas scramble dvojíc, pričom hry sa zúčastnili aj sponzori tejto akcie. Čerešničkou na torte prvého dňa bola výborná kapela DeArt z Martina, ktorú zabezpečil na akciu prezident SKGAH Peter Lenčeš.

Po tomto skvelom úvode už hráči išli na to, hrali dva dni, ktoré sa započítavali do celkového výsledku. Súťažilo sa vo viacerých kategóriach:

KATEGÓRIA HCP 18,5-36 Stableford  netto/ Medical pas /

1.Mráz Václav

2. Rataj Milan

3.Hebelka Vlastimil

KATEGÓRIA HCP+5-18,4 Strokeplay /  medical pas/

1.Rataj Filip

2.Lidinský Miroslav

3.Šalaváry Jaroslav

KATEGÓRIA HCP 36,1- 54 Stableford  netto/ medical pas/

1.Ďurček Adrián

2.Zaťko Peter

3.Graňo Filip

KATEGÓRIA brutto HCP do 18 /open/

1. Lidinský Miroslav

2.Šalaváry Jaroslav

3. Rataj Flip

KATEGÓRIA stableford  brutto HCP od 18,5 do 36,0 / open/

1.Rataj Milan

2.Strakoš Ivan

3 Mráz Václav

KATEGÓRIA  stableford brutto od 36,1 do 54/open/

1.Mayerová Květoslava

2.Zaťko Peter

3.Ďurček Adrián

Katégorií bolo neúrekom, ale víťazmi  sme sa stali všetci, či už naši členovia, ktorí sú hviezdy nielen v golfe- napr. Filip Graňo- ktorý je jednoznačne najslávenejší  Dawník nielen na Slovensku,  a je naše slniečko, ktoré je považované ako zázrak čo sa týka Barelového jazdenia na svete, alebo Peťo Zaťko – ktorý je paraolympijský reprezentant v curlingu, alebo Halmo Miroslav- ktorý sa stal minulý rok v Anglicku majstrom Európy v golfe v kategórii WR4GD / bohužiaľ je tesne po operácii, tak sa nemohol v Nitre zúčastniť/

Obrovské ďakujeme patrí jednoznačne sekretárovi SKGAH Jarkovi Šalavárymu, ktorý so svojim HCP 7,2 schováva do vrecka každého, a dokazuje tak, že hendikep je v golfe len číslo za obrovskú energiu a organizáciu ktorú vložil do tejto akcie

Tak veríme, že aj touto akciou sa Slovenská golfová asociácia  hendikepovaných dostáva do povedomia Slovenského golfu a čoskoro sa zaradí napr. aj medzi ankety -Za Najlepšieho hráča vo svojej kategórii , alebo bude priamo, alebo nepriamo podporovaná, aby sme mohli týmto hráčom stále vytvárať   lepšie podmienky. Sú to pre nás veľkí účitelia, a týmto im vzdávam hold, lebo zatiaľ čo oni majú problémy, oni golf hrajú, zatiaľ čo niektorí zdraví si problémy vytvárajú  a tie im bránia, aby golf nehrali…

 Na záver, ešte raz obrovská vďaka nášmu sekretárovi Jarkovi Šalavárymu a jeho domácemu ihrisku v Nitre za výborne zvládnutú organizáciu turnaja, ktorý má  veríme že ambíciu pokračovať aj v ďalších ročníkoch.

Ďakujeme.

Viceprezident SKGAH

Mgr. Petra Dzuriková

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité výhradne len pre účely spracovania tohoto komentára. Zásady spracovania osobných údajov